WijkExpeditieHouten | wijkexpeditiehouten, wijkexpeditie houten-zuid, De ‘WijkExpeditie in Houten Zuid’ is een theatrale belevenis in Houten Zuid
Wie is Wie - Wijkexpeditie Houten op 21 sepember 2019
113
page-template-default,page,page-id-113,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Zakelijke productie:

Anneke Dubbink WS

Anneke Dubbink

Voorzitter

voorzitter@wijkexpeditiehouten.nl

Ronald Verbeek WS

Ronald Verbeek

Secretaris / Webbeheerder

secretaris@wijkexpeditiehouten.nl

Arjan van de Ruit WS

Arjan van de Ruit

Penningmeester

penningmeester@wijkexpeditiehouten.nl

Regisseurs:

Marleen Biesheuvel WS

Marleen Biesheuvel

route regisseur

regisseur Schoneveld

marleen@wijkexpeditiehouten.nl

Houten-Zuid: niet mijn geboortegrond, wel mijn thuisland. Door op zoek te gaan naar de kwaliteiten van onze leefomgeving en deze te verbeelden, geven we er samen betekenis aan. Daarom doe ik mee!.

Niels Wolfkamp WS

Niels Wolfkamp

regisseur Schonauwen

niels@wijkexpeditiehouten.nl

“Eigenaar van Theatermakerij STORM. We gaan een fysieke en muzikale performance maken. Ik ben benieuwd welke “nieuwe zielen” aanhaken op deze oude grond.

Jantine van den Bosch WS

Jantine van den Bosch

regisseur Weteringhout

jantine@wijkexpeditiehouten.nl

Jantine.
Wat verwacht ik van dit project: Een mooie ketting met pareltjes aan voorstellingen, die Houten extra belicht, en Houtenaren trost maakt op hun dorp.

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is: Ik ben de locatie regisseur van de boerderij aan de Wetering.

Ik doe mee aan dit project omdat: Ik al 9 jaar woon in Houten en op zoek ben naar binding met deze plek.

Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat: Nog weinig. Het project is een mooie gelegenheid om zowel zelf, als met de deelnemers, een betere band te krijgen met Houten in het algemeen.

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: genieten van alle fietsers die langs rijden

Je kan mij altijd wakker maken voor: een gezellig gesprek

Wat ik verder nog kwijt wil … Ik verheug me erg op 21 september, alsook het traject tot die tijd.

Jessica Dijkman

Jessica Dijkman

regisseur Rietplas

jessica@wijkexpeditiehouten.nl

“Oude grond, nieuwe zielen en nieuw water. De Rietplas is een bijzondere plek, een ecosysteem midden in een woonwijk. Waar mensen omheen leven, plezier maken en troost halen. De verhalen en routines van de mensen die daar wonen zijn het startpunt van mijn voorstelling. “

Kunstenaars

JoCa WS

JoCa

Beeldend Kunstenaar

joca@joca.nl

JoCa.
Wat verwacht ik van dit project:
Mijn verwachtingen zijn groots, genieten van de expeditie van dag één, verlang, droom, manifesteer, creëer, ontspan magisch, samenwerken. Vooral creatief, vertrouwen, nieuwe inzichten, open mind, gecenterd, synchroniciteit, helder, aandacht, verwondering. Enthousiasme van iedereen die het beste bij elkaar naar boven te brengen bewoners van Houten Zuid meer te verbinden met de plek waarop zij wonen.
Ik doe mee omdat: *Verschillende ideeën van Ronald, Niels, Judith, Anneke en ikzelf toen we bij elkaar kwamen tijdens de brainstorm bijeenkomst Cultuurtafel 21 nov 2017. We vonden dat er niet genoeg verbinding was met bewoners in Houten Zuid en de plek waarop zij wonen. Anneke won en KODH ook. Zo ontstond dit verhaal. Brainstormen in feb 2018. Om met elkaar iets origineel en nieuws te maken elkaars kwaliteiten te stimuleren.
Ik doe mee: omdat ik weet dat 1+1 = 3, graag samenwerk met verschillende disciplines. Mensen opnieuw leer kennen en elkaar versterken, samen komen we verder. En nieuwsgierig ben. Veel weet. Graag creëer. Ik geloof in mensen natuur dieren alle elementen. Belangrijk de plek waarop je woont dat als je elkaar kent verbind, verbinding daardoor bescherming bied je vormt. Wie jij bent. Het beste van iedereen te ontvangen(gebruiken)een fijne plek waar iedereen zijn mag wie die is. Ik ben nieuwsgierig naar de samenwerking regisseur-kunstenaar- historicus..
Ik voel me verbonden met alle locaties. Bijzonder aan de Wetering. Op die plek heeft mijn Creativiteit persoonlijkheid vorm gekregen. Experimenteren en volop de ruimte kreeg mensen te ontmoet met open mind hulp-vol, om mijn creativiteit te stimuleren en door te geven. Verhalen te vertellen, de koeien in het landschap is waardevol voor mij er ontstond ook diepe vriendschappen. Leerde over geschiedenis, leerde klei buiten stoken, en boven al leerde ik wat vriendschap inhoud zonder oordeel. En nog veel meer. Schoneveld: met alle disciplines in huis waar je naar binnen kunt lopen, exposities, interview op de radio, van Houten en Co, prokkel met leerling Reinaarde, vrijwilligers in het zonnetje gezet, etc. Het ontwerp werd besproken door oud en jong inrichting jeugdbibliotheek dromen die uitkwamen. De Plas: jaren gelden op Dina’s hoeve. Stond naast het witte Huis waar nu parkeerplaats is voor je de brug overgaat. Mijmerend over het land en dat het huis afgebroken zou worden konden we ons niet voorstellen hoe de plas en huizen eruit zouden gaan zien. Wij wonen ook aan de kleine plas waar ik geniet en zwem waar ik het water en de natuur leer kennen. Schonauwen vanuit het schilderkantine keek ik in de verte naar het kasteel en de lege ruimt van het land en de koeien en vogels.
Als ik een dag eigenaar van de locatie zou zijn dan zou ik: Lekker met de Paardenkoets een ritje maken. En mijn klei weer stoken achter de boerderij. En heerlijk een hapje eten en drinken met vrienden bij elkaar.
Je kan mij altijd wakker maken voor: Met koffie met kokosmelk met een hartverwarmer uit Vught.
Wat ik verder nog kwijt wil: kom op ga mee op expeditie!

Marijn te Kolsté

Marijn te Kolsté

Beeldend Kunstenaar

marijntekolste@gmail.com

Marijn te Kolsté
Wat verwacht ik van dit project:
Kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines, ontdekken van nieuwe kanten aan een ‘bekend’
stuk van Houten. Mij laten meenemen door de creativiteit van anderen. Verrast worden door zoveel
enthousiaste vrijwilligers die samen iets moois neer gaan zetten. Opdoen van veel contacten voor
mogelijk latere projecten.
Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is …:.Mijn bijdrage bestaat uit het
zichtbaar maken van wat niet direct in het oog springt. Op een gewone plek op het water, een
bijzondere plek in Houten, de weerspiegeling tonen van wat er altijd al is.
Ik doe mee aan dit project omdat … :.de mensen die dit project doen mij lief zijn, bovendien hou ik
van Houten, de oude grond met alle schatten en mysteries.
Ik voel mij verbonden met de locatie: de Rietplas!
Ik hou van water, water is levend, tijdloos en organisch. Het beweegt, is ongrijpbaar en doet je leven
Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik …:er niets aan veranderen
Je kan mij altijd wakker maken voor: een wandeling in de maneschijn.
Wat ik verder nog kwijt wil: Hierbij spreek ik mijn dank uit aan de mensen die met zoveel
enthousiasme dit project realiseren.

Tonny van Banning WS

Tonny van Banning

Beeldend Kunstenaar

tvanbanning@gmail.com

Historici

Otto Wttewaal

Bert van der Houwen

Fotografen

Bruun van Asten JMa

Bruun van Asten

coördinator Fotografie

bruun@wijkexpeditiehouten.nl

Ha Houten! Zo overzichtelijk en gezellig met veel reuring en leuke contacten. Door dit prachtige project leer ik nieuwe zielen kennen en ontdek veel mooie plekken in Houten Zuid.

René van den Brandt WS

René van den Brandt

Fotograaf

Ingrid van Leeuwen WS

Ingrid van Leeuwen

Fotograaf

LeenMol

Leen Mol

Fotograaf

Wat verwacht ik van dit project … : Voor mij een mogelijkheid mensen te leren kennen en daarnaast
veel enthousiasme
Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is …:.Fotograaf
Ik doe mee aan dit project omdat:. Ik het een heel bijzonder project vind en heel veel enthousiasme bemerk.
Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/ Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat: Alles is nieuw voor mij, omdat ik nog niet zo lang in Houten woon
Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: Dan zou dat kasteel Schonauwen zijn. Ik zou daar vooral mensen uitnodigen
Je kan mij altijd wakker maken voor: een Zeeuwse bolus
Wat ik verder nog kwijt wil …dat ik met plezier in Houten woon, via de Wijkexpeditie leuke mensen ontmoet en Houten goed leer kennen

John Maaskant

John Maaskant

Fotograaf

wimv

Wim Vleeskens

Fotograaf

Rob de Groot

Rob de Groot

Fotograaf

AnjaGondman

Anja Grondman

Fotograaf

Wat verwacht ik van dit project:
Dat het de inwoners van Houten kennis laat maken boeiende en bijzondere voorstellingen. Daarnaast hoop ik dat er leuke gesprekken op gang komen tussen de bezoekers tijdens het fietsen van locatie naar locatie en na afloop tijdens de afsluiting.

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is: Als fotograaf kan ik met foto’s vertellen hoe de voorbereidingen voor de voorstellingen zijn verlopen. En op 21 september leg ik de voorstellingen vast. Door dit te doen met een groep van 8 fotografen wordt het een mooie documentaire en een herinnering voor iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan deze WijkExpeditie of als toeschouwer aanwezig is geweest.

Ik doe mee aan dit project omdat: ik ben gevraagd om mee te doen. Ik heb ja gezegd, omdat het voor mij als fotograaf een interessant project is.

Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat:
De verbondenheid met Houten-Zuid heb ik niet zo sterk, omdat ik al 30 in het ‘oudere’ Houten woon. Zou ik moeten kiezen, dan worden het Kasteel Schonauwen en de boerderij aan de Weteringhout. Deze locaties zijn onderdeel van de geschiedenis van Houten. Hoe mooi is het dat ze zijn opgenomen in het ‘nieuwe’ Houten. Laat onverlet dat het cultuurhuis een belangrijke sociale en verbindende functie heeft in en voor Houten(-Zuid).

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: Tja, geen idee wat ik zou doen.

Je kan mij altijd wakker maken voor: Niets. Laat mij maar lekker in mijn eigen tempo ontwaken en aan de dag beginnen.

Wat ik verder nog kwijt wil:
ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het ontstaan van de WijkExpeditie, het plannen en uitvoeren van het project en het op welke creatieve wijze dan ook invulling geven aan de voorstellingen. Hier zit heel veel tijd en werk in, meer dan mensen zich vaak realiseren. En om dit te doen voor de inwoners van Houten is echt super.

Karenmachielsen

Karen Machielsen

Fotograaf

Kostuums / Decors

GerdaSnippe

Gerda Snippe

Kostuums

Margreet Rijgersberg4819-laag

Margreet Rijgersbergen

Kostuums

Anja van Heugten

Anja van Heugten

Kostuums

Thijs Varkevisser

Thijs Varkenvisser

Decors

Gijs van Kuik WS

Gijs van Kuik

Decors

Adviseurs

Arjen Berendse & Bea Nederhoff

Arjen Berendse & Bea Nederhoff

Adviezen

Arjen Berendse:
Wat verwacht ik van dit project: Een prachtige ervaring in een deel van de Vinex stad Houten, kennis maken en genieten.

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is: Advies op generlei gebied, kom maar op!

Ik doe mee aan dit project omdat: Graag kom kijken

Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat : Allen zijn beeldbepalende plekken in Houten Zuid

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: Een ontbijt organiseren met alle bewoners in de buurt

Je kan mij altijd wakker maken voor: Fietstocht door de polder!

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik wil het fantastische team alle goeds wensen tijdens de voorbereidingen en uitvoeringen van dit mooie project

Antwoorden Bea Nederhoff:

Wat verwacht ik van dit project: Ik vind het bijzonder hoeveel energie en samenwerking dit project tot stand is gekomen. Ik verwacht een mooie theaterroute door Houten Zuid, waar lang over doorgepraat zal worden!

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is: Als rol van cultuurmakelaar adviseer ik in dit project met fondsenwerving, financiën, kaartverkoop, PR en productie.

Ik doe mee aan dit project omdat: Ik super enthousiast ben geworden van de samenwerking tussen zoveel verschillende Houtenaren en partijen. En chapeau voor Anneke Dubbink, die dit project op een professionele manier leidt.

Ik voel mij verbonden met de locaties omdat: Wijkcentrum Schoneveld en Kasteel Schonauwen: allebei plekken waar we ook wel eens ‘Gluren bij de Buren’.

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: Heel Houten Zuid uitnodigen voor lekkere koffie, taart en optredens van Houtense artiesten, die elkaar in het torentje van kasteel Shonauwen kunnen ontmoeten.

Je kan mij altijd wakker maken voor: sushi en file american (die ik nu niet mag eten ivm mijn zwangerschap).

Wat ik verder nog kwijt wil … TOI TOI TOI

Locaties

willy lageveen

Willy Lageveen

Locatie Schoneveld

Willy Lageveen
Wat verwacht ik van dit project: Een inspirerende, creatieve expeditie met verrassende momenten en ontmoetingen.

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is: Op de achtergrond: faciliteren in/rondom Schoneveld.

Ik doe mee aan dit project omdat: Schoneveld een favoriete plek is en ik in Houten woon/werk.

Ik voel mij verbonden met de locatie omdat: Wijkcentrum cultuurhuis Schoneveld is één van de locaties van ‘van Houten&co’ waar ik aan verbonden ben, blij van wordt, zie en voel wat deze plek voor mensen betekent, elke dag maar weer…..

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik: Ben benieuwd wat mensen invullen mbt Schoneveld en of ze met mij/ons/ ‘van Houten&co’ hun dromen willen waarmaken.

Je kan mij altijd wakker maken voor: plannen/ideeën van/voor mensen

Carien en Hans Schimdt

Carien en Hans Schimdt

Locatie Schonauwen

Toon & Corrie Sturkenboom - 20190830_062lrw3

Toon en Corrie Sturkenboom

Locatie Weteringhout

Vrijwilligers / Acteurs

Wendy vd Bogert WS

Wendy van de Boogert

Wendy van den Bogert

Wat verwacht ik van dit project:
Vooralsnog weet ik niet precies wat er allemaal voor moois gaat gebeuren, maar toen Niels Wolfkamp mij over het project vertelde vond ik het een ontzettend leuk initiatief en was ik heel verrast door het enthousiasme van de betrokken partijen. Ik ga er nu nog blanco in en laat me verassen.

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is:
Danser.
Ik zal mee dansen in het stuk dat Niels zal gaan maken.

Ik doe mee aan dit project omdat:
het mij gevraagd werd. Maar vooral ook omdat het een heel interessant project is, de locaties mooi zijn en ik benieuwd ben hoe alles vorm krijgt. Het lijkt me heel mooi om straks alles bij elkaar te zien op de locaties zelf. Ik kijk er naar uit om met Niels aan het project te werken.
Zelf kom ik niet uit Houten, maar mijn man komt oorspronkelijk uit Houten en zijn familie woont hier nog. Dit geeft toch kleine een verbinding met het dorp.

Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat:
N.V.T.

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik:
N.V.T.

Je kan mij altijd wakker maken voor:
chocola, haha. Nou ja bijna altijd dan.
Ik blijf toch vaak liever slapen.

Wat ik verder nog kwijt wil:

Olga Boogaers WS

Olga Boogaers

Wat verwacht ik van dit project … :
Meer verbinding met andere mensen uit Houten en meer kennis over de plek waar wij wonen. Hopelijk ook veel lol!!!

Wat kan ik bijdragen aan dit project/mijn rol bij dit project is …:
Ik werk graag mee aan een leuk theaterproductie.

Ik doe mee aan dit project omdat … :
Ik graag in contact kom met andere Houtenaren. En omdat ik het leuk vind mee te doen aan een cultureel project.

Ik voel mij verbonden met (een van) de locaties: Wijkcentrum Schoneveld/Kasteel Schonauwen/Boerderij aan Weteringhout/de Rietplas/Houten-Zuid omdat … :
Ik wil graag meedoen op de locatie Schonauwen, omdat ik daar de geschiedenis niet van ken.

Als ik (een dag) de eigenaar was van die locatie dan zou ik …:
Het sprookje Doornroosje naspelen.

Je kan mij altijd wakker maken voor …:
Zou ik niet doen: laat mij maar lekker slapen…

Wat ik verder nog kwijt wil …
Veel plezier!!!!!

anjatekelenburg

Anja Tekelenburg 

jandejong

Jan de Jong 

Marc Faber

Marc Faber